Kleurlenzen

Er zijn tegenwoordig van allerlei verschillende lenzen online te bestellen. En tussen deze lenzen zitten ook de kleurlenzen. Kleurlenzen kun je zonder sterkte bestellen maar je kunt kleurlenzen ook op sterkte bestellen. Dus het komt er eigenlijk op neer dat bijna iedereen kleurlenzen kan dragen, tenminste mochten je ogen dit toelaten. Sommige mensen hebben van nature zo'n droge ogen dat ze geen lenzen en dus ook geen kleurlenzen kunnen dragen. Met het dragen van kleurlenzen verander je in een handomdraai je look.

De meeste kleurlenzen die je tegenwoordig ziet hebben een kleurenprint en zo zijn deze kleurlenzen eigenlijk voor iedereen geschikt of je nu van nature lichte ogen of donkere ogen hebt. Vroeger hadden kleurlenzen geen print maar een doorschijnende kleur waardoor je de kleur bijna niet zag bij personen met donkere ogen, maar wel bij personen met lichte ogen.

Kleurlenzen worden gemaakt van een zacht materiaal zodat ze fijn zitten. Je kunt kleurlenzen dan ook bestellen als daglenzen of maandlenzen, de meest verkochte zijn de maandlenzen. Er bestaan ook nog kleurlenzen die je een jaar kan dragen, echter wordt dit systeem afgeraden. Een jaar lang hetzelfde paar kleurlenzen dragen is erg onhygiënisch en kan zelf een ontsteking aan het oog geven.

Als je nooit eerder lenzen hebt gedragen en je wil kleurlenzen gaan dragen dan kun je het beste informatie in winnen bij een opticien of contactlensspecialist. Deze kan je trouwens ook goed uitleggen hoe je op de juiste manier lenzen kunt inzetten en uithalen. Ook kan je natuurlijk informatie op het internet vinden zoals bijvoorbeeld op Youtube.

Lenzenvloeistof

Als je kleurlenzen koopt al dan niet met sterkte dan dien je hier ook lenzenvloeistof bij te kopen om ze te bevochtigen en te onderhouden. Zijn het echter daglenzen met kleur dan hoef je er geen lenzenvloeistof bij te kopen omdat daglenzen namelijk al per stuk zitten verpakt in een houdertje met lenzenvloeistof. Je zet gekleurde daglenzen dan ook direct vanuit de houdertjes in en je gooit dit paar voor dat je gaat slapen weg. Gekleurde lenzen die een maand mee gaan, daar dien je wel dagelijks de lenzenvloeistof die in het houdertje zit te vervangen.